NIEUWE INITIATIEVEN

HET FLEXIBELE EN ONDERNEMENDE KARAKTER VAN NIBC HELPT ONS ENORM OM TE GROEIEN. WE KIJKEN ALTIJD NAAR NIEUWE MOGELIJKHEDEN VOOR BIJVOORBEELD HET BIEDEN VAN cONSUMENTENHYPOTHEKEN, LEASE-OPLOSSINGEN EN LENINGEN VOOR HET MKB. ZO ZIJN ER AFGELOPEN JAREN EEN AANTAL ‘GROEI-INITIATIEVEN’ ONTWIKKELD. DEZE LABELS DIE MET DE SNELHEID VAN STARTUPS EN DE KRACHT VAN EEN GEVESTIGDE PARTIJ KUNNEN OPEREREN, ZORGEN VOOR GROEI IN INTERESSANTE NICHES. DEZE LABELS ZIJN EEN MOOI VOORBEELD VAN HOE WIJ KANSEN PAKKEN.

Lot Hypotheken

Saskia Buursink

Lot Hypotheken is in februari 2020 gestart met het verstrekken van NHG hypotheken voor woonhuizen in Nederland. Ons doel is een marktaandeel van 5% te halen. De start van dit nieuwe label is succesvol. Het volume is op niveau en het 5% marktaandeel van de nieuwe verstrekkingen met NHG-garantie hebben wij zelfs al bijna gehaald. Waar we ook trots op zijn, is de reacties van adviseurs in de markt. Zij beoordelen onze dienstverlening met een NPS +43.

Lot Hypotheken wil zich onderscheiden in klantbediening door een zo eenvoudig en voorspelbaar mogelijk proces van hypotheekaanvragen. Wij maken hierbij gebruik van voorhanden zijnde technologie. Uit onderzoek blijkt dat Lot Hypotheken hier goed in is geslaagd.

Daarnaast stimuleren wij met Lot verduurzaming van de woning met een eenvoudige en scherp geprijsde hypotheekoplossing. In november 2020 zijn wij naast NHG-hypotheken ook gestart met hypotheken zonder NHG.

Het hypotheekproduct is de laatste jaren vereenvoudigd en deze trend zal doorgaan. Dat biedt kansen voor verdere digitalisering en versnelling. Daarnaast zal het streven naar het verduurzamen van de woning toenemen met de daarbij behorende vraag naar financiering. Dus genoeg kansen voor Lot!”

www.lothypotheken.nl

OIMIO

Jeroen Belt

Wij zijn in januari van dit jaar begonnen met OIMIO; het label van NIBC dat commerciële vastgoedfinancieringen van 1 tot 10 miljoen verstrekt. Het idee is om een granulaire portefeuille op te bouwen op basis van een schaalbaar model. Dat wil zeggen, met een compact team een business opbouwen dat gemaakt is om te groeien.

In de 14 jaar dat ik bij NIBC werk, heb ik de bank leren kennen als een flexibele club die goed inspeelt op veranderingen in de buitenwereld. Vooruit kijkend zie ik voor de corporate bank met name kansen in een versnelde digitalisering.

Het is in mijn ogen noodzakelijk om klanten optimaal te bedienen, kosten laag te houden en wendbaar te blijven voor de toekomst. Daar proberen wij met OIMIO ons steentje aan bij te dragen door nieuwe werkwijzen te introduceren en samenwerkingen aan te gaan met IT-gedreven partijen.

Sinds de start hebben we al bijna tientallen miljoenen aan leningen verstrekt. Het bewijs: de markt is er; nu en in de toekomst, dus vol gas vooruit!”

www.oimio.nl

BEEQUIP

Joris Linders

Samen met Peter Loef en Giel Claes hebben wij Beequip opgericht in 2015. Beequip is een financier voor zwaar werkmaterieel in de agri-, bouw-, infra- en logistieke sector. Wij helpen mkb-bedrijven groeien met eenvoudige, snelle en flexibele leaseoplossingen voor gebruikt en nieuw materieel. Beequip is er voor álle ondernemers en dat maakt ons uniek. We noemen onszelf de ‘business bestuivers’: wij starten de motor van de economie; het mkb. Dit kunnen we, omdat we de machine voorop zetten bij de financiering in plaats van de jaarcijfers. IJzer boven cijfers noemen we dat.

Leasen wordt steeds populairder. We zien een verschuiving van bezit naar gebruik: je hoeft een graafmachine niet per se te bezitten, als hij maar beschikbaar is voor gebruik. Zo houd je werkkapitaal over voor groei en investeringen. Bovendien is onze online en fintech-propositie in de nog traditionele leasewereld erg uniek. We kunnen dus een groot verschil maken. Wij zien altijd nieuwe kansen en ontwikkelingen in de markt. Het vraagstuk dat wij oplossen, bestaat niet alleen in Nederland, onze ambities voor de toekomst zijn groot.”

www.beequip.nl

yesqar

Wim Visser

Yesqar, opgericht in de zomer van 2020, is een gezamenlijk fintech-initiatief van NIBC en QarQuest voor de automotive sector. Momenteel richten we ons op het verstrekken van voorraadfinanciering en het financieren van leaseauto's, maar daar houdt het niet op. We gaan ons ook richten op het ontwikkelen van nieuwe businessconcepten zoals auto-aandelen, pay-per-use en abonnementsmodellen. Digitalisering en robotisering zijn niet meer weg te denken uit de moderne bedrijfsprocessen. Je moet flexibel blijven en je organisatie en processen voortdurend aanpassen aan de snel veranderende omstandigheden.

De automotive-sector zit in een enorme transformatie fase. Zichtbare trends zijn: digitalisering, nieuwe (mobiliteits) concepten, elektrificatie, consolidatie en internationalisering. Soortgelijke bewegingen hebben we eerder in andere sectoren gezien zoals in de retailsector. Deze bewegingen vragen om een andere financiering. Zowel in productaanbod als in de customer experience. Door de unieke combinatie van data, slimme technologie en marktkennis kan yesqar een mooie positie verwerven in deze dynamische markt.”

www.yesqar.nl